Pepejas White Christmas "Tippex"

 

Papillon
Född 2001, DÖD 2010

     


Visa stamtavla >>

 

Tippex, även kallad Tippe, var en glad och trevlig papillon. Hon var mycket förtjust i människor, och de var också oftast mycket förtjusta i henne. Hundar tyckte hon kan vara lite besvärande. Hon visade ingen direkt rädsla för dem, men var lite osäker på vad de tänkte ta sig för. Tippex tyckte om att vara med familjen och göra saker som att springa, cykla, åka skidor, träna och vara på tävling. Tippex lärde sig saker långsamt, men när hon väl lärt sig brukade hon göra dem snabbt och korrekt. Egentligen ett bra sätt att lära sig på, men kan vara mycket frustrerande för en matte som tidigare mest tränat lite mer snabbtänkta hundar.

År 2003 fick Tippex en kull med tre tikvalpar. Lycka blev kvar hemma, Suzi bor i Avesta och tävlar agility och har gått i avel, och Titti bor utanför Sala och har gått i avel.

På agilityträning gick Tippex oftast snabbt men på tävlingar gick det betydligt långsammare. Mycket frustrerande för matte som på tävling blev besviken och trodde att inte Tippex mådde bra men så fort jycken hoppade ur bilen hemma igen så for hon runt som ett jehu hit och dit och upp och ner. Det brukade gå bättre i vana miljöer t ex på hemmaklubben och när man tävlat några dagar på samma plats. Oftast gick sista loppet bäst.

Förutom att tävla i agility, tränade matte och Tippex även lite lydnad (har tävlat några gånger) och har testat att spåra en del. Hon höll också på att lära sig lite cirkuskonster. Tippex har även ställts ut en del, med mycket fin kritik. Framför allt brukade hon få bra kritik för sina rörelser, men tyvärr föll det oftast på fläckarna i hennes päls (och till viss del avsaknaden av den). Hemma var hon av barnen utsedd till Agnes hund, och de två gick väldigt bra ihop. Agnes tränade med Tippex på agilitybanan, vilket Tippex tyckte var mycket roligt. Agnes hade också börjat lära henne små trix som t ex ”give me 5”.

 

Meriter

Tippex klassade under 2004 upp sig till klass 3 i både agility- och hoppklass.

Hennes största framgångar var:

3:a SM Agility lag ”Young Forever” år 2005

Kvalat till SM Agility i lag år 2006

1:a KM Söderköpings BK år 2007

 

Utställning:

Svenska Dvärghundsklubben, Linköping 2005-05-07, Ökl
Domare: Jahn Stääv

Typ och helhetsintryck: Utmärkt
Fint huvud. Mkt bra öron. Korrekt bett. Vällagd skuldra. Bra rygg och kors. Bär sin svans korrekt. Utmärkta rörelser. Pälsen ej i bästa kondition. Trevligt temperament.

Pris Kv 1, Kk 2, CK, Btkl 4

 

  

Copyright © 2000-2011 Kennel Cutlass