Cutlass Euforia "Lycka"

 

Papillon
Född 2003

 

 


Visa stamtavla >>

 

Lycka är en lycklig, sprallig, kelig, busig och trofast papillon. Hon är mycket förtjust i både människor och hundar, även om mamma Tippex har lärt henne att man först ska skälla ut hundarna … sen är de ju trevliga att hälsa på, om de inte är på tv för då hittar man dem ju aldrig. Hon vill gärna ha en mysig eller trång plats att ligga på, som t ex barnens goa fårskinn, tvättkorgen, strumplådan i garderoben, eller under någon byrå eller under t ex diskmaskinen. Lycka tycker mycket om mat och dryck och drar sig inte för att stjäla. En av favoriterna är mjölk och stjäla brukar gå rätt bra från barnen, de har ju händer och mun i behaglig höjd. Det händer det att Lycka gör pinsamma bus, som att kila över till grannen, in genom ytterdörren och upp på deras köksbord. Hemma är hon av barnen utsedd till Stinas hund och de gillar att busa och gosa. Annars gillar hon att vara med på allt vad familjen gör, som att vandra, springa, segla, åka skidor och framför allt träna och tävla. Nu har matte och Lycka börjat lite smått med träning av lydnad och cirkuskonster så vi får väl se om det kanske kan leda till några försök på lydnadsplan eller i den nya häftiga sporten freestyle. Lycka har också ställts ut några gånger med fin kritik och om pälsen bara vill växa till sig lite så ska vi nog göra ett par försök till.

Lycka är en fantastisk agilityhund. Lättlärd och snabb och vill alltid göra matte till lags. Vill inte göra fel, men kan ha lite svårt att koncentrera sig allt för länge. Hon har inte några direkta problem på banan, mer än att hon inte har så bra sug på hopphinder. När Lycka susar runt banan går det fort och det är verkligen LYCKA!!!

 

Meriter:

År 2008 klassade Lycka upp sig till klass 3 i både agility- och hoppklass. Hennes största framgångar hittills är

1:a KM Söderköpings BK 2006

1:a Årets agilitypapillon klass 1 år 2006

1:a Årets agilitypapillon klass 2 år 2007

2:a Årets agilitylag small i laget ”PapilLone Stars” år 2007

Kvalat till SM 2008 individuellt med finalplats

4:a SM 2008 i laget ”PapilLone Stars”

Kvalat till SM 2009 individuellt och i lag

Svensk Agility champion

Utställning:

Södermanlands Kennelklubb, Nyköping 2004-08-14, Junkl
Domare: Yvonne Larsson

Storlek: Bra
Skulle önska ngt bättre benstomme, behöver utv. I bröstkorg. Ngt fram skjuten skuldra. Slår och går utåt. Ngt trång bak.
Pris: 2 Kv

Svenska Dvärghundsklubben, Linköping 2005-05-07, Ukl
Domare: Jahn Stääv

Typ och helhetsintryck: Mycket god
Fint huvud, mkt bra öron, korrekt bett. Bra skuldra, rygg och kors. Bär sin svans bra. Goda rörelser, men vrider framtassarna i stående. Trevligt temperament.
Pris: Kv 1, Kk 2

  

  

Copyright © 2000-2008 Kennel Cutlass